Hogyan hosszabbítsuk meg életünk 15 évvel?

Biztos mindenkiben felmerül a kérdés, Hogyan hosszabbítsuk meg életünk 15 évvel?. Pár szabály betartásával akár 15 évvel tovább élhetünk. Mondjuk ez eddig is tény volt, hogy egészséges életmóddal gyorsabb felépülést, jobb életminőséget, sőt hosszabb életet is biztosíthatunk saját magunknak.

A Maastricht-i egyetem tudósainak kutatásairól számolt be az American Journal of Clinical Nutrition legújabb cikke. Kutatásaik szerint azok a nők, akik nem dohányoznak, mediterrán diétát folytatnak és testsúlyuk normális, azok 15 évvel tovább élhetnek, mint azok a társaik akik nem folytatnak egészséges életmódot. Érdekes, hogy ugyanezt az életmódot folytató férfi társaik élete csak 8,5 évvel hosszabbodhat meg.

A kutatók szerint a 4 legfontosabb egészséges életmódfaktor:

  • dohányzás mellőzése
  • fizikai aktivitás
  • táplálkozás
  • testsúly

Nagyon kevesen párosították még ezeket a tényezőket és folytattak kutatást ezek alapján. Több mint 120 ezer személyt vizsgálnak az előbb említett faktorok alapján az elmúlt 20 évben. A vizsgálatok alapján a következő faktorok döntőek egy egészséges élet fenntartásához.

  1. dohányzás mellőzése.
  2. Napi 30 percnyi fizikai aktivitás.
  3. Egészséges testsúly fenntartása ( BMI 18,5-25 közé kell, hogy essen)
  4. Mediterrán táplálkozás: zöldségek, gyümölcsök, halak, olajos magvak, telített zsírok, kevés hús és alkohol)

Összehasonlították a legegészségesebben és a legegészségtelenebbül étkezők listáját. A nők esetében megnégyszereződött a halálozási rizikó a férfiak esetében pedig 2,5-szörösére nőtt a halálos betegségek megjelenésének esélye.

Az egészséges életmód akár gyógyító hatással is bírhat. Azonban még az egészséges életmód megkezdése előtt érdemes tájékozódni a jelenlegi állapotunkról. Az életmód orvoslás pont arról szól hogy vizsgálatok alapján és jelenlegi helyzetünket figyelembe véve a számunkra legmegfelelőbb életmódot alakítsuk ki.

Termékeink