Címlap » Tudásbázis » A D-vitamin jótékony hatásai

A D-vitamin jótékony hatásai

A D-vitamin jótékony hatásai: Felmérések szerint februárban az átlagnál magasabb az emberek koleszterinszintje és alacsonyabb a D-vitamin-szintje.
Azok közül, akik magukat laborvizsgálat alá vetik, nagy számban fogják tapasztalni, hogy koleszterinszintjük jóval meghaladja az éves átlagértéket,míg a D-vitamin-szintjük alig éri el a negyedét.

Nézzük meg, hogy mi is a két dolog összefüggése.

Köztudott, hogy a vérben jelen lévő koleszterin negatív, a D-vitamin pedig pozitív, jótékony hatást gyakorol a szervezetre.
A magas koleszterinszint érelmeszesedést, arterioszklerózist okozhat, illetve növeli a szív-koszorúér megbetegedések, és
az elbutulással járó betegségek és az infarktus kialakulásának esélyeit.

Ugyanakkor a koleszterinnek jótékony, létfontosságú hatása is van, például alapként szolgál a D-vitamin és az ösztrogén előállításában.
Ahhoz, hogy a koleszterinből D-vitamin keletkezzen, szükség van a bőrünket érő napfényre, amiből az elmúlt hónapokban hiányt szenvedtünk és ebből kifolyólag szervezetünk D-vitamin szintje is alacsony,
holott erre nagy szükségünk lenne, mivel a D-vitamin csökkenti a rossz koleszterin szintet.

A kutatás

Peter F. Schnatz, a Philadelphiai Medical College belgyógyászának nevéhez köthető.
A három évig tartó kísérletben résztvevő 576 nő véletlenszerű döntés eredményeképp kapott placebót vagy napi 1000 mg kalciumot és 400 NE D-vitamint.
A kísérlet végeztével a kiegészítést kapott nők szervezetében kivétel nélkül magasabb volt a D-vitamin szint és alacsonyabb a rossz koleszterin szint, illetve magasabb a jó koleszterin szint és alacsonyabb a triglicerid szint, nem úgy, mint társaikéban. A D-vitamin fogyasztás előnye, hogy megvéd bennünket a fertőző betegségektől, ezért van az, hogy ezek a betegségek, a D-vitamin hiányos időszakban, tehát a téli évszak végén jelennek meg jellemzően.

Kutatások szerint az alacsony D-vitamin szinttel rendelkezőknél majdnem minden betegség kialakulásának nagyobb a kockázata, például a szív és érrendszeri betegségeknek, a ráknak, az agyvérzésnek, a magas vérnyomásnak vagy akár a meddőségnek. A reuma kialakulásában is közrejátszik a D-vitaminhiány, de ennek a betegségnek a tüneti kezelését évi egy nagy adag D-vitamin bevitelével is el lehet végezni. Több katatás arra az eredményre jutott, hogy a rák bizonyos fajtái és a Parkinson-kór kialakulása ellen szintén védelmet nyújt a D-vitamin.

A D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat és normál fogazat fenntartásához. Támogatja a kálcium és a foszfor felszívódását,a normál kálciumszint fenntartását és  hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez.

Érdekelnek a részletek!

By | 2017-10-12T09:44:54+00:00 február 25th, 2017|Tudásbázis| A D-vitamin jótékony hatásai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

About the Author:

Vállalkozásunkat, mely 100 %-os magyar tulajdonban van- azzal a céllal hoztuk létre, hogy támogassuk az egészségtudatos életmódot, javítsuk az emberek közérzetét és hozzásegítsük minél több embertársunkat egy jobb és egészségesebb élethez,azáltal is, hogy minél szélesebb körben ismertetjük meg a gyógynövények egészségre gyakorolt hatásait. Készítményeinkhez nem használunk semmilyen tartósítószert és mesterséges színezéket. Termékeinkkel kapcsolatban alapvető elvárásunk a minél magasabb minőségi színvonal és ár értékarány. Étrend-kiegészítőink kiváló minőségű ellenőrzött gyógynövény hatóanyagokat tartalmaznak. OÉTI Notifikációs számmal, rendelkeznek. Biztonságos dézsmazáras csomagolásban kerülnek forgalomba. Kapszulázott termékeinknél kizárólag növényi eredetű kapszulahéjat alkalmazunk.
15% kedvezmény
Nem nyert :(
3000Ft után -10%
Majdnem!
3000Ft után -10%
15% kedvezmény
+1 db AJÁNDÉK D3 vitamin
Majdnem!
3000Ft után -10%
+1 db AJÁNDÉK D3 vitamin
Legközelebb
Nem nyert:(
JÁTSSZON AZONNALI HERBA-D NYEREMÉNYÉRT!
Írja be az e-mail címét és pörgesse meg a kereket a nyereményért!
Szabályok
  • Egy látogató csak egyszer pörgethet
  • A csalás útján megszerzett kedvezmény nem érvényesíthető
  • Az ajándék nyeremény esetében a szállítási költség (990 Ft) a nyertest terheli