Címlap » Blog » Tudásbázis » Milyen veszélyt jelent a hőség a cukorbetegekre?

Milyen veszélyt jelent a hőség a cukorbetegekre?

A cukorbetegek nagyon sok esetben nem védekeznek megfelelően a meleg ellen. Ez nagy hiba, hiszen egy tanulmány szerint a cukorbetegek rendkívül érzékenyek lehetnek a melegre, emiatt védekezniük kell! A cukorbetegek többsége tudja, hogy a nyári melegben jobb inkább bent tartózkodni, sok folyadékot fogyasztani és a megfelelő naptejet vagy megfelelő ruházatot viselni, ha mégis ki kell menni a szabadba. Azonban a felmérésben résztvevők közül, csak akkor kezdték megtenni a megfelelő óvintézkedéseket, amikor a hőmérséklet már 35 fok felett volt. Nagyon sokan nem fogyasztanak megfelelő mennyiségű folyadékot és csak akkor isznak, ha már szomjasak, ami kiszáradáshoz vezethet, illetve nyáron sok cukorbeteg mellőzi a gyógyszerszedést és a vércukorszint ellenőrzést is. Egy felmérés során, amit Dr Adrienne Nassar végzett 152 beteget kértek fel, hogy adjanak választ bizonyos kérdésekre. Az elemzett betegek átlagéletkora 64 év volt, akik közül 85% 2-es típusú cukorbetegségben szenved, illetve 77%-uk használ inzulin injekciót. A válaszadók nagy része odafigyel, hogy gyógyszereit a megfelelő hőmérsékleten tartsa, azonban sokan otthon hagyják őket, illetve az eszközt is ami a vércukorszint mérésére szolgál. Ez veszélyes, hiszen ájulás esetén, nem tudják ellenőrizni a vércukorszintet és a gyógyszer sincs kéznél. Az ájulás elkerülése érdekében a cukorbetegeknek nagyon oda kell figyelniük a hőmérsékletre. A válaszadók nagy része ugyan tisztában volt a hő hatásával az inzulinra, de sokan nem tudtak erről semmit.

Ezeket a pontokat fontos betartani, ha Ön cukorbeteg!

Megfelelő mennyiségű folyadék! Ne várja meg, hogy szomjas legyen!

A napi testmozgást légkondicionált helyen végezze, vagy ha a szabadban akar edzeni, akkor ezt este vagy kora reggel tegye meg mikor hideg a kinti levegő!

Figyeljen oda és tartsa be a gyógyszer tárolási útmutatóját!

 

Tetszett a cikkünk? Lájkolja a Facebook oldalunkon vagy ossza meg ismerőseivel!

 

By |2018-08-16T12:18:56+00:00augusztus 16th, 2018|Tudásbázis| Milyen veszélyt jelent a hőség a cukorbetegekre? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

About the Author:

Vállalkozásunkat, mely 100 %-os magyar tulajdonban van- azzal a céllal hoztuk létre, hogy támogassuk az egészségtudatos életmódot, javítsuk az emberek közérzetét és hozzásegítsük minél több embertársunkat egy jobb és egészségesebb élethez,azáltal is, hogy minél szélesebb körben ismertetjük meg a gyógynövények egészségre gyakorolt hatásait. Készítményeinkhez nem használunk semmilyen tartósítószert és mesterséges színezéket. Termékeinkkel kapcsolatban alapvető elvárásunk a minél magasabb minőségi színvonal és ár értékarány. Étrend-kiegészítőink kiváló minőségű ellenőrzött gyógynövény hatóanyagokat tartalmaznak. OÉTI Notifikációs számmal, rendelkeznek. Biztonságos dézsmazáras csomagolásban kerülnek forgalomba. Kapszulázott termékeinknél kizárólag növényi eredetű kapszulahéjat alkalmazunk.