07-20-kurkuma

Íme néhány dolog, amit érdemes tudni a kurkumáról!

A kurkuma a gyömbérfélék családjába sorolható. Az indiaiak – amellett, hogy fűszernövényként használták – a népi gyógyászatban is alkalmazták. Íme 5 olyan jellemzője, amit eddig lehet még nem is hallottál erről a gyógyhatású fűszerről!

  1. Igazi ősi gyógyír

A kurkuma valóban ősi csodaszer. Indiában évezredek óta ismerik és alkalmazzák a kurkumát számos betegségre. A tudósok csontvázak fogain, illetve mellettük található edényeken is megtalálták nyomait, ez pedig arra utal, hogy már az első városi társadalom is fogyasztotta.

  1. Egyszerűen beszerezhető

Megtalálható bármelyik szupermarketben, bio boltban, vagy patikában. Használhatjuk fűszerként az ételeinkhez, kellemes az íze. Fogyaszthatjuk étrend-kiegészítőként, ahol az esetek többségében kapszulázott formában is. Ebben az esetben növényi kivonatként, koncentrált formában juthatunk hozzá a kurkumához. A kurkuma önmagában sajnos nagyon rosszul hasznosul szervezetünkben. Nagyot lendít a felszívódáson, ha piperinnel (feketebors 95%-os kivonata) együtt vesszük be.

  1. Számos jótékony hatással rendelkezik
  • Gyulladáscsökkentő
  • Antioxidáns
  • Fájdalomcsillapító
  • Antibakteriális és méregtelenítő

Kutatások igazolták, hogy a kurkuma naponta történő fogyasztása szervezetünkben semmilyen kárt nem okoz, sőt rengeteg jótékony „mellékhatása” van különböző szerveinkre, ellentétben a fájdalomcsillapító gyógyszerekkel. Több ezer tanulmány és cikk született a kurkuma pozitív egészségügyi hatásairól. Az egyik egyetemi kutatás során a Prozac nevű antidepresszáns hatását hasonlították össze kurkumáéval.

Az eredmények igazolták, hogy a kurkuma amellett, hogy hatásosabbnak bizonyult a Prozacnál, nem voltak káros mellékhatásai sem.

 

Tetszett a cikkünk? Lájkolja a Facebook oldalunkon vagy ossza meg ismerőseivel!

 

2013 - 2019 © Herba-D | All Rights Reserved

X