ROVIDA

3 590 Ft

30 db növényi kapszula

Rovida – Lélegezz fel!

Folyton fújod az orrod? Egész nap tüsszögsz? Eleged van belőle, hogy az emberek távolságot tartanak tőled, mert azt hiszik beteg vagy? A Rovida a fekete kömény, a csalán levél, a quercetin és a bromelain erejével segít legyőzni az allergiás tüneteket! Ez a 4 gyógynövény segíthet megelőzni az allergiás tünetek kialakulását, vagy csökkentheti az ezzel járó tüneteket még a szezon kezdete előtt.

OGYÉI szám: 23971/2020

Ez azt jelenti, hogy a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelően bejelentésre került, mint étrend-kiegészítő készítmény az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél.

Vásárlási információk

A legfontosabb tudnivalók a regisztrációról, a szállítási költségekről és a termékek visszavételéről, cseréjéről.

Minden Herba-D termék megtalálható webáruházunkban, amelyek közül kényelmesen válogathat.

Hogyan tud vásárolni?

Mielőtt leadná rendelését, be kell lépnie az oldalra. Ha nincs saját felhasználói fiókja, regisztrálnia kell magát, amelyet a “Pénztár” gombra kattintva ér el.

Regisztráláskor meg kell adnia a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatokat, az e-mail cím azonosítja majd a felhasználói fiókot. (Egy e-mail címet csak egyszer lehet regisztrálni.)

A regisztráció NEM jár vásárlási kötelezettséggel, bárki beléphet az oldalra, de a regisztráció még nem jelent automatikus vásárlási lehetőséget.

Nagykereskedelmi regisztráció esetén személyes konzultációt tartunk, amelyet nagykereskedelmi szerződéskötés követ.

További információért forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Mi a rendelés menete?

Webáruházunkban külön kategóriában találhatók a vitaminok és étrendkiegészítők, ezzel átláthatóbbá téve annak felépítését. A menüpontok segítségével a tájékozódás könnyebb és gyorsabb.

Az áruházban található termékeknél megtalálható azok neve és ára, valamint az éppen aktuális akciók is. Ha a termék képére vagy nevére kattint, részletes információt talál róla.

Lehetőség van a webáruházban keresni is, melyhez a kereső szó megadása után, a nagyító ikonra kell kattintania. A rendszer automatikusan megjeleníti a találatokat.

A kosárba rakott termékeket a jobb oldalon található “Kosár” feliratú blokk segítségével ellenőrizheti. Ha a “Kosár megtekintése” gombra kattint, módosíthatja a kosár tartalmát és csökkentheti vagy növelheti adott termék mennyiségére leadott rendelést.

Törölheti és frissítheti a kosár tartalmát, felhasználhatja kuponjait. Megrendeléshez a “Pénztár” gombra kell kattintania.

A megrendelés időpontja

Adott termék megrendelésének időpontja az az időpont, amikor megrendelését az áruházon keresztül eljuttatja a kereskedőhöz.

Megrendelését akkor vettük fel, ha e-mailben vagy telefonon kollégáink visszaigazolják azt.

Az áruszállításról

Minden megrendelt terméket a Herba-D termékcsaládot forgalmazó Deko-Impex Kft. futárszolgálata szállítja házhoz Magyarországon belül.

A szállítás ideje 1-3 munkanap, a megrendelt termékekre egységesen 1290 forintos költséget számolunk fel.

A megrendelt termékek ellenértékét, valamint a futárköltséget az áru átvételekor kell kifizetni.

Banki utalás esetén a megrendeléskor küldött számlán található bankszámlaszámra kell elutalni a vásárlás összegét, egyéb költség a vásárlót már nem terheli. (A bankok nyitva tartását érdemes figyelembe venni, mert ez befolyásolhatja a szállítási határidőt is.)

Elállás joga, áru cseréje és visszavétele

Ha rendelését véletlenül vagy tévedésből adta le, a szállítás előtt minden következmény nélkül lemondhatja.

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől (termék átvételétől) számított 14 napon belül. A vásárló elállási jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján, illetőleg a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 2. számú mellékletében található nyilatkozat-minta felhasználásával gyakorolhatja.

Az eladó szavatossági felelősségére a Ptk-ban, a 151/2003. (IX. 22.) korm. rendeletben, a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben és a 72/2005. (IV. 21.) korm. rendeletben foglaltak az irányadók. További részletek az ÁSZF menüpontban olvasható.

Fogyasztóvédelem

A fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályok és információk a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (www.nfh.hu) honlapján elérhetők.

Az itt nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II.S.) Korm. számú rendelet szabályai az irányadóak.

A Herba-D webáruházából csak regisztált és szerződött partnerek vásárolhatnak. A leadott rendelések a szerződésben leírt feltételek szerint kerülnek kiszállításra.

Cégadatok

Név: Deko-Impex Kft.

Székhely: 4034 Debrecen, Repce u. 27.

Adószám: 11707103-2-09

EU adószám: HU11707103

Telefon: +36 20 / 421 4242

Email: info@herbad.hu

Web: www.herbad.hu

-
+

4 gondosan válogatott gyógynövény egyedi ötvözete

Fekete kömény

A fekete kömény magját már több mint 4500 éve használja az emberiség. Az ókori gyógyításban is nagy szerepet kapott a görögöknél és az egyiptomiaknál is, akik a fáraók aranyának is nevezték. A növény a mákhoz hasonló tokokat képez, ezekben fejlődnek a különleges fűszeres illatú és ízű fekete magok. Az évezredek során beigazolódott sokoldalúsága. A sokak életét megkeserítő pollen- és porallergia ellen ajánlott különböző készítmények a már kialakult tünetekre nyújtanak enyhülést. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha ki sem alakulnának ezek a kellemetlen tünetek. Ennek eléréséhez, már az allergiaszezon kezdete előtt érdemes hozzálátni a megelőzéshez. A feketekömény magja csökkenti az asztmás rohamok számát és enyhíti azok lefolyását. Fél- egyéves kúrával akár minimálisra is csökkenthetők e kellemetlen betegség tünetei. Azoknak is érdemes kipróbálni, akiknek csak reggelente jelentkeznek asztmatikus jellegű panaszai. A feketeköménymag csökkentheti a szénanátha, a pollen-, a por-, az állatszőr-, sőt, még az ételallergia tüneteit is! Gyulladáscsökkentő hatása, valamint erős vírus- és baktériumölő tulajdonsága révén, megfázás és a tüdőgyulladás kiegészítő kezeléseként javasolják alkalmazását.
A feketeköményből eddig legalább 100 féle értékes hatóanyagot mutattak ki. A feketeköményt vízhajtó szerként és puffadásgátlóként is alkalmazzák

 

Csalán levél

A csalán ősidők óta ismert, sokoldalúan alkalmazott gyógynövény, amely számtalan gyógyhatással rendelkezik.  Vértisztító hatásának köszönhetően enyhítheti az allergiás tüneteket, így az ekcémát, szénanáthát, asztmát és a csalánkiütést. A csalán természetes gyulladáscsökkentő, emellett pedig antihisztaminokat is tartalmaz, enyhítheti a szénanáthával összefüggő tüneteket, például az orrdugulást, köhögést, tüsszögést, szem- és orrviszketést.

 

Quercetin

A Quercetin, egy nélkülözhetetlen flavonoid, amely sok más flavonoid alapanyaga így a citrus-, rutin-, heszperidin-, narigin- valamint a tangeritin flavonoidokét. A legaktívabb flavonoid, ugyanakkor a legtöbb gyógynövény a Quercetin tartalmának köszönhetően rendelkezik gyógyhatással.

A Quercetin erős gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen meggátolja a gyulladás kialakulását. Meggátolja a hisztamin, valamint más gyulladásért felelős anyagok termelését. A hisztamin az egyik fő oka az olyan allergiás tünetek kialakulásának, mint a csöpögő, eldugult orr, a vizenyős szemek, a csalánkiütés, valamint a megduzzadt lágyszövetek, pl. az arc és az ajkak esetében, megakadályozhatja az anafilaxiás reakciókat allergiás személyeknél.

Ugyanakkor a Quercetin antioxidáns és védi a szervezetben felgyülemlett C vitamint is. Antioxidánsként is funkcionál, kisöpörve szervezetünkből a káros szabadgyököket. A Bromelain úgyszintén egy erős gyulladáscsökkentő. A Bromelain és a Quercetin egy nagyon hatékony szinergisztikus együttest eredményez.

 

Bromelain

Az ananászban magas koncentrációban jelen lévő bromelain egy olyan enzim, amely nem csupán a fehérjék emésztését segíti, hanem ígéretes gyulladáscsökkentő hatásai is vannak A bromelin gátolja egyes prosztaglandinok kialakulását. Ezáltal megakadályozza az ezek okozta fájdalmat és gyulladást, miközben egyéb, gyulladásgátló prosztaglandinok termelését elősegíti. Oldja a nyákot, enyhíti az orrdugulást. Habár a vizsgálati eredmények nem egységesek, a bromelin enyhítheti a szénanátha következtében fellépő gyulladást és duzzanatot is.

Összetevők, hatóanyagok és adagolás

30 db növényi kapszula

A gyógynövény kivonatát és nem annak szárított őrleményét tartalmazza. Egy kapszulában lévő növényi kivonat megfelel 11.000 mg száraz növényi őrleménynek.

Összetevők (1 kapszulában): Fekete kömény kivonat, HPMC (kapszula anyaga), japánakác virág kivonat, csalán levél kivonat, ananász kivonat.

Hatóanyagok 1 kapszula 2 kapszula
mg mg
Fekete kömény kivonat 200 400
Quercetin 71 142
Japánakác virág kivonatból
Csalán levél kivonat 40 80
Ananász kivonat 25 50
Bromelain 1000 GDU/g enzim aktivitás

 

Felhasználási javaslat: Vegyen be naponta 1-2 kapszulát étkezés közben. Rágás nélkül folyadékkal egészben nyelje le.

 

A kivonat vagy extraktum a szárított növényi őrleménnyel szemben speciális technológiával készül, aminek köszönhetően töményebb formában, ezért jóval nagyobb mennyiségben tartalmazza az adott növény aktív hatóanyagait. Egy ilyen növényi kivonat vagy extraktum akár százszor is erősebb lehet a növényi pornál.

 

Természetes – Mert kizárólag természetes anyagokból készül.

Tiszta – Mert nem tartalmaz tartósítósítószert, és mesterséges adalék anyagokat.

Ható-anyagok – Mert a hatóanyagokat és összetevőket olyan formában és arányban tartalmazza, ahogyan a természetes élelmiszereinkben is megtalálhatóak azért, hogy azok a legmagasabb arányban hasznosuljanak a szervezetünkben.

60 napos garancia

Mi a Herba-D-nél, a legtisztább alapanyagokat használjuk termékeinkhez és minden technológiát bevetünk, hogy a legmagasabb hatóanyagot préseljük bele a készítményeinkbe. Magyar vállalkozás vagyunk és tiszta szívvel állunk fogyasztóink szolgálatára. Éppen ezért termékeinkre 60 napos pénzvisszafizetési garanciát vállalunk! Ha az utasításokat betartva két hónap elteltével sem érzékelsz változást az állapotodban, a termék árát szó nélkül visszatérítjük

Tárolás és egyéb info

Szobahőmérsékleten, napfénytől védve, gyermekek elől elzárva tárolandó.

KISZERELÉS: 1 doboz

Nyilatkozat

A Herba-D termékcsalád egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítői nem gyógyszerek, hanem olyan a hagyományos étrend kiegészítésére szolgáló élelmiszerek, amelyek koncentráltan tartalmazzák a tápanyagokat és egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. A Deko-Impex Kft, mint a Herba-D termékcsalád tulajdonosa valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fenti rendeletben foglaltakat, valamint a Gazdasági Versenyhivatal előírásait. Termékeink hatóanyagairól megosztott írásaink a legújabb, szakirodalmi források áttanulmányozása nyomán születnek, kizárólag olvasóink általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémákra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Ezek a szövegek nem eladásösztönző célból készülnek és nem ösztönöznek a termékeink megvásárlására és nem értelmezhetőek orvosi tanácsként, nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Ha vásárlóink ismételt vásárlásaikkal megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a Herba-D termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ezért teszünk meg mindent nap mint nap.

Tudományos referenciák és klinikai vizsgálatok

 1. Al-Muhsen S, Johnson JR, Hamid Q. Remodeling in asthma. J Allergy Clin Immunol 128: 451–464, 2011 [PubMed] [Google Scholar]
 2. Ammit AJ, Bekir SS, Johnson PR, Hughes JM, Armour CL, Black JL. Mast cell numbers are increased in the smooth muscle of human sensitized isolated bronchi. Am J Respir Crit Care Med 155: 1123–1129, 1997 [PubMed] [Google Scholar]
 3. An SS, Bai TR, Bates JH, Black JL, Brown RH, Brusasco V, Chitano P, Deng L, Dowell M, Eidelman DH, Fabry B, Fairbank NJ, Ford LE, Fredberg JJ, Gerthoffer WT, Gilbert SH, Gosens R, Gunst SJ, Halayko AJ, Ingram RH, Irvin CG, James AL, Janssen LJ, King GG, Knight DA, Lauzon AM, Lakser OJ, Ludwig MS, Lutchen KR, Maksym GN, Martin JG, Mauad T, McParland BE, Mijailovich SM, Mitchell HW, Mitchell RW, Mitzner W, Murphy TM, Pare PD, Pellegrino R, Sanderson MJ, Schellenberg RR, Seow CY, Silveira PS, Smith PG, Solway J, Stephens NL, Sterk PJ, Stewart AG, Tang DD, Tepper RS, Tran T, Wang L. Airway smooth muscle dynamics: a common pathway of airway obstruction in asthma. Eur Respir J 29: 834–860, 2007 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 4. Anderson SD. How does exercise cause asthma attacks? Curr Opin Allergy Clin Immunol 6: 37–42, 2006 [PubMed] [Google Scholar]
 5. Barnes PJ. Biochemical basis of asthma therapy. J Biol Chem 286: 32899–32905, 2011 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 6. Benayoun L, Druilhe A, Dombret MC, Aubier M, Pretolani M. Airway structural alterations selectively associated with severe asthma. Am J Respir Crit Care Med 167: 1360–1368, 2003 [PubMed] [Google Scholar]
 7. Berger P, Girodet PO, Begueret H, Ousova O, Perng DW, Marthan R, Walls AF, Tunon de Lara JM. Tryptase-stimulated human airway smooth muscle cells induce cytokine synthesis and mast cell chemotaxis. FASEB J 17: 2139–2141, 2003 [PubMed] [Google Scholar]
 8. Berger P, Girodet PO, Manuel Tunon-de-Lara J. Mast cell myositis: a new feature of allergic asthma? Allergy 60: 1238–1240, 2005 [PubMed] [Google Scholar]
 9. Berry M, Morgan A, Shaw DE, Parker D, Green R, Brightling C, Bradding P, Wardlaw AJ, Pavord ID. Pathological features and inhaled corticosteroid response of eosinophilic and non-eosinophilic asthma. Thorax 62: 1043–1049, 2007 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 10. Bosse Y, Chin LY, Pare PD, Seow CY. Chronic activation in shortened airway smooth muscle: a synergistic combination underlying airway hyperresponsiveness? Am J Respir Cell Mol Biol 42: 341–348, 2010 [PubMed] [Google Scholar]
 11. Brannan JD. Bronchial hyperresponsiveness in the assessment of asthma control: airway hyperresponsiveness in asthma: its measurement and clinical significance. Chest 138: 11S–17S, 2010 [PubMed] [Google Scholar]
 12. Broide DH, Gleich GJ, Cuomo AJ, Coburn DA, Federman EC, Schwartz LB, Wasserman SI. Evidence of ongoing mast cell and eosinophil degranulation in symptomatic asthma airway. J Allergy Clin Immunol 88: 637–648, 1991 [PubMed] [Google Scholar]
 13. Buels KS, Fryer AD. Muscarinic receptor antagonists: effects on pulmonary function. Hand Exp Pharmacol 208: 317–341, 2012 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 14. Bumbacea D, Campbell D, Nguyen L, Carr D, Barnes PJ, Robinson D, Chung KF. Parameters associated with persistent airflow obstruction in chronic severe asthma. Eur Respir J 24: 122–128, 2004 [PubMed] [Google Scholar]
 15. Busk M, Busk N, Puntenney P, Hutchins J, Yu Z, Gunst SJ, Tepper RS. Use of continuous positive airway pressure reduces airway reactivity in adults with asthma. Eur Respir J 41: 317–322, 2013 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 16. Busse WW, Israel E, Nelson HS, Baker JW, Charous BL, Young DY, Vexler V, Shames RS. Daclizumab improves asthma control in patients with moderate to severe persistent asthma: a randomized, controlled trial. Am J Respir Crit Care Med 178: 1002–1008, 2008 [PubMed] [Google Scholar]
 17. Canning BJ. Reflex regulation of airway smooth muscle tone. J Appl Physiol 101: 971–985, 2006 [PubMed] [Google Scholar]
 18. Castro M, Rubin AS, Laviolette M, Fiterman J, De Andrade Lima M, Shah PL, Fiss E, Olivenstein R, Thomson NC, Niven RM, Pavord ID, Simoff M, Duhamel DR, McEvoy C, Barbers R, Ten Hacken NH, Wechsler ME, Holmes M, Phillips MJ, Erzurum S, Lunn W, Israel E, Jarjour N, Kraft M, Shargill NS, Quiring J, Berry SM, Cox G. Effectiveness and safety of bronchial thermoplasty in the treatment of severe asthma: a multicenter, randomized, double-blind, sham-controlled clinical trial. Am J Respir Crit Care Med 181: 116–124, 2010 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 19. Chiba Y, Matsusue K, Misawa M. RhoA, a possible target for treatment of airway hyperresponsiveness in bronchial asthma. J Pharm Sci 114: 239–247, 2010 [PubMed] [Google Scholar]
 20. Chiba Y, Takada Y, Miyamoto S, MitsuiSaito M, Karaki H, Misawa M. Augmented acetylcholine-induced, Rho-mediated Ca2+sensitization of bronchial smooth muscle contraction in antigen-induced airway hyperresponsive rats. Br J Pharmacol 127: 597–600, 1999 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 21. Chiba Y, Ueno A, Shinozaki K, Takeyama H, Nakazawa S, Sakai H, Misawa M. Involvement of RhoA-mediated Ca2+sensitization in antigen-induced bronchial smooth muscle hyperresponsiveness in mice. Respir Res 6: 4, 2005 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 22. Cho JY, Miller M, Baek KJ, Han JW, Nayar J, Lee SY, McElwain K, McElwain S, Friedman S, Broide DH. Inhibition of airway remodeling in IL-5-deficient mice. J Clin Invest 113: 551–560, 2004 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 23. Chung KF, Patel HJ, Fadlon EJ, Rousell J, Haddad EB, Jose PJ, Mitchell J, Belvisi M. Induction of eotaxin expression and release from human airway smooth muscle cells by IL-1beta and TNFalpha: effects of IL-10 and corticosteroids. Br J Pharmacol 127: 1145–1150, 1999 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 24. Cohen P, Rajah R, Rosenbloom J, Herrick DJ. IGFBP-3 mediates TGF-beta1-induced cell growth in human airway smooth muscle cells. Am J Physiol Lung Cell Mol Physiol 278: L545–L551, 2000 [PubMed] [Google Scholar]
 25. Corren J, Lemanske RF, Hanania NA, Korenblat PE, Parsey MV, Arron JR, Harris JM, Scheerens H, Wu LC, Su Z, Mosesova S, Eisner MD, Bohen SP, Matthews JG. Lebrikizumab treatment in adults with asthma. N Engl J Med 365: 1088–1098, 2011 [PubMed] [Google Scholar]
 26. Costello RW, Evans CM, Yost BL, Belmonte KE, Gleich GJ, Jacoby DB, Fryer AD. Antigen-induced hyperreactivity to histamine: role of the vagus nerves and eosinophils. Am J Physiol Lung Cell Mol Physiol 276: L709–L714, 1999 [PubMed] [Google Scholar]
 27. Coutts A, Chen G, Stephens N, Hirst S, Douglas D, Eichholtz T, Khalil N. Release of biologically active TGF-beta from airway smooth muscle cells induces autocrine synthesis of collagen. Am J Physiol Lung Cell Mol Physiol 280: L999–L1008, 2001 [PubMed] [Google Scholar]
 28. Damera G, Tliba O, Panettieri RA., Jr Airway smooth muscle as an immunomodulatory cell. Pulm Pharmacol Ther 22: 353–359, 2009 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 29. Danek CJ, Lombard CM, Dungworth DL, Cox PG, Miller JD, Biggs MJ, Keast TM, Loomas BE, Wizeman WJ, Hogg JC, Leff AR. Reduction in airway hyperresponsiveness to methacholine by the application of RF energy in dogs. J Appl Physiol 97: 1946–1953, 2004 [PubMed] [Google Scholar]
 30. Deng H, Hershenson MB, Lei J, Bitar KN, Fingar DC, Solway J, Bentley JK. p70 Ribosomal S6 kinase is required for airway smooth muscle cell size enlargement but not increased contractile protein expression. Am J Respir Cell Mol Biol 42: 744–752, 2010 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 31. Dillon PF, Root-Bernstein R, Robinson NE, Abraham WM, Berney C. Receptor-mediated enhancement of beta adrenergic drug activity by ascorbate in vitro and in vivo. PLos One 5: e15130, 2010 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 32. Dowell ML, Lakser OJ, Gerthoffer WT, Fredberg JJ, Stelmack GL, Halayko AJ, Solway J, Mitchell RW. Latrunculin B increases force fluctuation-induced relengthening of ACh-contracted, isotonically shortened canine tracheal smooth muscle. J Appl Physiol 98: 489–497, 2005 [PubMed] [Google Scholar]
 33. Dowell ML, Lavoie TL, Lakser OJ, Dulin NO, Fredberg JJ, Gerthoffer WT, Seow CY, Mitchell RW, Solway J. MEK modulates force-fluctuation-induced relengthening of canine tracheal smooth muscle. Eur Respir J 36: 630–637, 2010 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 34. Duan QL, Du R, Lasky-Su J, Klanderman BJ, Partch AB, Peters SP, Irvin CG, Hanrahan JP, Lima JJ, Blake KV, Liggett SB, Litonjua AA, Tantisira KG. A polymorphism in the thyroid hormone receptor gene is associated with bronchodilator response in asthmatics. Pharmacogenomics J. 2012. January 3 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 35. Duvernelle C, Freund V, Frossard N. Transforming growth factor-beta and its role in asthma. Pulm Pharmacol Ther 16: 181–196, 2003 [PubMed] [Google Scholar]
 36. Dyrda P, Tazzeo T, DoHarris L, Nilius B, Roman HN, Lauzon AM, Aziz T, Lukic D, Janssen LJ. Acute response of airway muscle to extreme temperature includes disruption of actin-myosin interaction. Am J Respir Cell Mol Biol 44: 213–221, 2011 [PubMed] [Google Scholar]
 37. Ebina M, Takahashi T, Chiba T, Motomiya M. Cellular hypertrophy and hyperplasia of airway smooth muscles underlying bronchial asthma. A 3-D morphometric study. Am Rev Respir Dis 148: 720–726, 1993 [PubMed] [Google Scholar]
 38. Flores C, Ma SF, Maresso K, Ober C, Garcia JG. A variant of the myosin light chain kinase gene is associated with severe asthma in African Americans. Genet Epidemiol 31: 296–305, 2007 [PubMed] [Google Scholar]
 39. Foster PS, Hogan SP, Ramsay AJ, Matthaei KI, Young IG. Interleukin 5 deficiency abolishes eosinophilia, airways hyperreactivity, and lung damage in a mouse asthma model. J Exp Med 183: 195–201, 1996 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 40. Fredberg JJ, Inouye D, Miller B, Nathan M, Jafari S, Raboudi SH, Butler JP, Shore SA. Airway smooth muscle, tidal stretches, and dynamically determined contractile states. Am J Respir Crit Care Med 156: 1752–1759, 1997 [PubMed] [Google Scholar]
 41. Fredberg JJ, Inouye DS, Mijailovich SM, Butler JP. Perturbed equilibrium of myosin binding in airway smooth muscle and its implications in bronchospasm. Am J Respir Crit Care Med 159: 959–967, 1999 [PubMed] [Google Scholar]
 42. Fu WP, Zhao ZH, Zhong L, Sun C, Fang LZ, Liu L, Zhang JQ, Wang L, Shu JK, Wang XM, Dai LM. Relationship between polymorphisms in the 5′ leader cistron, positions 16 and 27 of the adrenergic beta2 receptor gene and asthma in a Han population from southwest China. Respirology 16: 1221–1227, 2011 [PubMed] [Google Scholar]
 43. Ghaffar O, Hamid Q, Renzi PM, Allakhverdi Z, Molet S, Hogg JC, Shore SA, Luster AD, Lamkhioued B. Constitutive and cytokine-stimulated expression of eotaxin by human airway smooth muscle cells. Am J Respir Crit Care Med 159: 1933–1942, 1999 [PubMed] [Google Scholar]
 44. Gilbert IA, McFadden ER., Jr Airway cooling and rewarming. The second reaction sequence in exercise-induced asthma. J Clin Invest 90: 699–704, 1992 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 45. Girodet PO, Ozier A, Trian T, Begueret H, Ousova O, Vernejoux JM, Chanez P, Marthan R, Berger P, Tunon de Lara JM. Mast cell adhesion to bronchial smooth muscle in asthma specifically depends on CD51 and CD44 variant 6. Allergy 65: 1004–1012, 2010 [PubMed] [Google Scholar]
 46. Grainge CL, Lau LC, Ward JA, Dulay V, Lahiff G, Wilson S, Holgate S, Davies DE, Howarth PH. Effect of bronchoconstriction on airway remodeling in asthma. N Engl J Med 364: 2006–2015, 2011 [PubMed] [Google Scholar]
 47. Green SA, Turki J, Bejarano P, Hall IP, Liggett SB. Influence of beta 2-adrenergic receptor genotypes on signal transduction in human airway smooth muscle cells. Am J Respir Cell Mol Biol 13: 25–33, 1995 [PubMed] [Google Scholar]
 48. Grunig G, Warnock M, Wakil AE, Venkayya R, Brombacher F, Rennick DM, Sheppard D, Mohrs M, Donaldson DD, Locksley RM, Corry DB. Requirement for IL-13 independently of IL-4 in experimental asthma. Science 282: 2261–2263, 1998 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 49. Gunst SJ, Wu MF. Selected contribution: plasticity of airway smooth muscle stiffness and extensibility: role of length-adaptive mechanisms. J Appl Physiol 90: 741–749, 2001 [PubMed] [Google Scholar]
 50. Hadcock JR, Malbon CC. Down-regulation of beta-adrenergic receptors: agonist-induced reduction in receptor mRNA levels. Proc Natl Acad Sci USA 85: 5021–5025, 1988 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 51. Hakonarson H, Grunstein MM. Regulation of second messengers associated with airway smooth muscle contraction and relaxation. Am J Respir Crit Care Med 158: S115–122, 1998 [PubMed] [Google Scholar]
 52. Hakonarson H, Maskeri N, Carter C, Chuang S, Grunstein MM. Autocrine interaction between IL-5 and IL-1beta mediates altered responsiveness of atopic asthmatic sensitized airway smooth muscle. J Clin Invest 104: 657–667, 1999 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 53. Halayko AJ, Kartha S, Stelmack GL, McConville J, Tam J, Camoretti-Mercado B, Forsythe SM, Hershenson MB, Solway J. Phophatidylinositol-3 kinase/mammalian target of rapamycin/p70S6K regulates contractile protein accumulation in airway myocyte differentiation. Am J Respir Cell Mol Biol 31: 266–275, 2004 [PubMed] [Google Scholar]
 54. Haldar P, Brightling CE, Hargadon B, Gupta S, Monteiro W, Sousa A, Marshall RP, Bradding P, Green RH, Wardlaw AJ, Pavord ID. Mepolizumab and exacerbations of refractory eosinophilic asthma. N Engl J Med 360: 973–984, 2009 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 55. Hamelmann E, Oshiba A, Loader J, Larsen GL, Gleich G, Lee J, Gelfand EW. Antiinterleukin-5 antibody prevents airway hyperresponsiveness in a murine model of airway sensitization. Am J Respir Crit Care Med 155: 819–825, 1997 [PubMed] [Google Scholar]
 56. Hanania NA. Targeting airway inflammation in asthma: current and future therapies. Chest 133: 989–998, 2008 [PubMed] [Google Scholar]
 57. Haney S, Hancox RJ. Recovery from bronchoconstriction and bronchodilator tolerance. Clin Rev Allergy Immunol 31: 181–196, 2006 [PubMed] [Google Scholar]
 58. Hassan M, Jo T, Risse PA, Tolloczko B, Lemiere C, Olivenstein R, Hamid Q, Martin JG. Airway smooth muscle remodeling is a dynamic process in severe long-standing asthma. J Allergy Clin Immunol 125: 1037–1045 e1033, 2010 [PubMed] [Google Scholar]
 59. Hirst SJ, Barnes PJ, Twort CH. PDGF isoform-induced proliferation and receptor expression in human cultured airway smooth muscle cells. Am J Physiol Lung Cell Mol Physiol 270: L415–L428, 1996 [PubMed] [Google Scholar]
 60. Hollins F, Kaur D, Yang W, Cruse G, Saunders R, Sutcliffe A, Berger P, Ito A, Brightling CE, Bradding P. Human airway smooth muscle promotes human lung mast cell survival, proliferation, and constitutive activation: cooperative roles for CADM1, stem cell factor, and IL-6. J Immunol 181: 2772–2780, 2008 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 61. Hsia CC, Hyde DM, Ochs M, Weibel ER. An official research policy statement of the American Thoracic Society/European Respiratory Society: standards for quantitative assessment of lung structure. Am J Respir Crit Care Med 181: 394–418, 2010 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 62. Hughes JM, Arthur CA, Baracho S, Carlin SM, Hawker KM, Johnson PR, Armour CL. Human eosinophil-airway smooth muscle cell interactions. Mediators Inflamm 9: 93–99, 2000 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 63. James A, Carroll N. Airway smooth muscle in health and disease; methods of measurement and relation to function. Eur Respir J 15: 782–789, 2000 [PubMed] [Google Scholar]
 64. James AL, Bai TR, Mauad T, Abramson MJ, Dolhnikoff M, McKay KO, Maxwell PS, Elliot JG, Green FH. Airway smooth muscle thickness in asthma is related to severity but not duration of asthma. Eur Respir J 34: 1040–1045, 2009 [PubMed] [Google Scholar]
 65. James AL, Elliot JG, Jones RL, Carroll ML, Mauad T, Bai TR, Abramson MJ, McKay KO, Green FH. Airway smooth muscle hypertrophy and hyperplasia in asthma. Am J Respir Crit Care Med 185: 1058–1064, 2012 [PubMed] [Google Scholar]
 66. James AL, Maxwell PS, Pearce-Pinto G, Elliot JG, Carroll NG. The relationship of reticular basement membrane thickness to airway wall remodeling in asthma. Am J Respir Crit Care Med 166: 1590–1595, 2002 [PubMed] [Google Scholar]
 67. Jiang X, Pan H, Nabhan JF, Krishnan R, Koziol-White C, Panettieri RA, Lu Q. A novel EST-derived RNAi screen reveals a critical role for farnesyl diphosphate synthase in beta2-adrenergic receptor internalization and down-regulation. FASEB J 26: 1995–2007, 2012 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 68. John M, Hirst SJ, Jose PJ, Robichaud A, Berkman N, Witt C, Twort CH, Barnes PJ, Chung KF. Human airway smooth muscle cells express and release RANTES in response to T helper 1 cytokines: regulation by T helper 2 cytokines and corticosteroids. J Immunol 158: 1841–1847, 1997 [PubMed] [Google Scholar]
 69. Johnson M. Molecular mechanisms of beta(2)-adrenergic receptor function, response, and regulation. J Allergy Clin Immunol 117: 18–25, 2006 [PubMed] [Google Scholar]
 70. Johnson PR, Roth M, Tamm M, Hughes M, Ge Q, King G, Burgess JK, Black JL. Airway smooth muscle cell proliferation is increased in asthma. Am J Respir Crit Care Med 164: 474–477, 2001 [PubMed] [Google Scholar]
 71. Jongepier H, Boezen HM, Dijkstra A, Howard TD, Vonk JM, Koppelman GH, Zheng SL, Meyers DA, Bleecker ER, Postma DS. Polymorphisms of the ADAM33 gene are associated with accelerated lung function decline in asthma. Clin Exp Allergy 34: 757–760, 2004 [PubMed] [Google Scholar]
 72. Kon OM, Sihra BS, Compton CH, Leonard TB, Kay AB, Barnes NC. Randomised, dose-ranging, placebo-controlled study of chimeric antibody to CD4 (keliximab) in chronic severe asthma. Lancet 352: 1109–1113, 1998 [PubMed] [Google Scholar]
 73. Kon OM, Sihra BS, Loh LC, Barkans J, Compton CH, Barnes NC, Larche M, Kay AB. The effects of an anti-CD4 monoclonal antibody, keliximab, on peripheral blood CD4+ T-cells in asthma. Eur Respir J 18: 45–52, 2001 [PubMed] [Google Scholar]
 74. Labuda M, Laberge S, Briere J, Berube D, Beaulieu P, Pastinen T, Krajinovic M. Phosphodiesterase type 4D gene polymorphism: association with the response to short-acting bronchodilators in paediatric asthma patients. Med Inf (Lond) 2011: 301695, 2011 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 75. Lakser OJ, Dowell ML, Hoyte FL, Chen B, Lavoie TL, Ferreira C, Pinto LH, Dulin NO, Kogut P, Churchill J, Mitchell RW, Solway J. Steroids augment relengthening of contracted airway smooth muscle: potential additional mechanism of benefit in asthma. Eur Respir J 32: 1224–1230, 2008 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 76. Lakser OJ, Lindeman RP, Fredberg JJ. Inhibition of the p38 MAP kinase pathway destabilizes smooth muscle length during physiological loading. Am J Physiol Lung Cell Mol Physiol 282: L1117–L1121, 2002 [PubMed] [Google Scholar]
 77. Lambert RK, Wiggs BR, Kuwano K, Hogg JC, Pare PD. Functional significance of increased airway smooth muscle in asthma and COPD. J Appl Physiol 74: 2771–2781, 1993 [PubMed] [Google Scholar]
 78. Laporte JC, Moore PE, Baraldo S, Jouvin MH, Church TL, Schwartzman IN, Panettieri RA, Jr, Kinet JP, Shore SA. Direct effects of interleukin-13 on signaling pathways for physiological responses in cultured human airway smooth muscle cells. Am J Respir Crit Care Med 164: 141–148, 2001 [PubMed] [Google Scholar]
 79. Laporte JD, Moore PE, Lahiri T, Schwartzman IN, Panettieri RA, Jr, Shore SA. p38 MAP kinase regulates IL-1 beta responses in cultured airway smooth muscle cells. Am J Physiol Lung Cell Mol Physiol 279: L932–L941, 2000 [PubMed] [Google Scholar]
 80. Lavoie TL, Krishnan R, Siegel HR, Maston ED, Fredberg JJ, Solway J, Dowell ML. Dilatation of the constricted human airway by tidal expansion of lung parenchyma. Am J Respir Crit Care Med 186: 225–232, 2012 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 81. Lazaar AL, Albelda SM, Pilewski JM, Brennan B, Pure E, Panettieri RA., Jr T lymphocytes adhere to airway smooth muscle cells via integrins and CD44 and induce smooth muscle cell DNA synthesis. J Exp Med 180: 807–816, 1994 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 82. Lee JJ, McGarry MP, Farmer SC, Denzler KL, Larson KA, Carrigan PE, Brenneise IE, Horton MA, Haczku A, Gelfand EW, Leikauf GD, Lee NA. Interleukin-5 expression in the lung epithelium of transgenic mice leads to pulmonary changes pathognomonic of asthma. J Exp Med 185: 2143–2156, 1997 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 83. Leung SY, Niimi A, Noble A, Oates T, Williams AS, Medicherla S, Protter AA, Chung KF. Effect of transforming growth factor-beta receptor I kinase inhibitor 2,4-disubstituted pteridine (SD-208) in chronic allergic airway inflammation and remodeling. J Pharmacol Exp Ther 319: 586–594, 2006 [PubMed] [Google Scholar]
 84. Little SA, Sproule MW, Cowan MD, Macleod KJ, Robertson M, Love JG, Chalmers GW, McSharry CP, Thomson NC. High resolution computed tomographic assessment of airway wall thickness in chronic asthma: reproducibility and relationship with lung function and severity. Thorax 57: 247–253, 2002 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 85. Ma L, Brown M, Kogut P, Serban K, Li X, McConville J, Chen B, Bentley JK, Hershenson MB, Dulin N, Solway J, Camoretti-Mercado B. Akt activation induces hypertrophy without contractile phenotypic maturation in airway smooth muscle. Am J Physiol Lung Cell Mol Physiol 300: L701–L709, 2011 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 86. Matheson MC, Ellis JA, Raven J, Johns DP, Walters EH, Abramson MJ. Beta2-adrenergic receptor polymorphisms are associated with asthma and COPD in adults. J Human Genetics 51: 943–951, 2006 [PubMed] [Google Scholar]
 87. McKay S, de Jongste JC, Saxena PR, Sharma HS. Angiotensin II induces hypertrophy of human airway smooth muscle cells: expression of transcription factors and transforming growth factor-beta1. Am J Respir Cell Mol Biol 18: 823–833, 1998 [PubMed] [Google Scholar]
 88. McMillan SJ, Xanthou G, Lloyd CM. Manipulation of allergen-induced airway remodeling by treatment with anti-TGF-beta antibody: effect on the Smad signaling pathway. J Immunol 174: 5774–5780, 2005 [PubMed] [Google Scholar]
 89. McParland BE, Tait RR, Pare PD, Seow CY. The role of airway smooth muscle during an attack of asthma simulated in vitro. Am J Respir Cell Mol Biol 33: 500–504, 2005 [PubMed] [Google Scholar]
 90. Miller JD, Cox G, Vincic L, Lombard CM, Loomas BE, Danek CJ. A prospective feasibility study of bronchial thermoplasty in the human airway. Chest 127: 1999–2006, 2005 [PubMed] [Google Scholar]
 91. Molfino NA, Gossage D, Kolbeck R, Parker JM, Geba GP. Molecular and clinical rationale for therapeutic targeting of interleukin-5 and its receptor. Clin Exp Allergy 42: 712–737, 2012 [PubMed] [Google Scholar]
 92. Moore PE, Church TL, Chism DD, Panettieri RA, Jr, Shore SA. IL-13 and IL-4 cause eotaxin release in human airway smooth muscle cells: a role for ERK. Am J Physiol Lung Cell Mol Physiol 282: L847–L853, 2002 [PubMed] [Google Scholar]
 93. Moore RH, Millman EE, Godines V, Hanania NA, Tran TM, Peng H, Dickey BF, Knoll BJ, Clark RB. Salmeterol stimulation dissociates beta2-adrenergic receptor phosphorylation and internalization. Am J Respir Cell Mol Biol 36: 254–261, 2007 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 94. Moorman JE, Rudd RA, Johnson CA, King M, Minor P, Bailey C, Scalia MR, Akinbami LJ. National surveillance for asthma—United States, 1980–2004. MMWR Surveill Summ 56: 1–54, 2007 [PubMed] [Google Scholar]
 95. Moynihan BJ, Tolloczko B, El Bassam S, Ferraro P, Michoud MC, Martin JG, Laberge S. IFN-gamma, IL-4 and IL-13 modulate responsiveness of human airway smooth muscle cells to IL-13. Respir Res 9: 84, 2008 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 96. Murphy DM, O’Byrne PM. Recent advances in the pathophysiology of asthma. Chest 137: 1417–1426, 2010 [PubMed] [Google Scholar]
 97. Musani AI, Sims M, Sareli C, Russell W, McLaren WJ, Delaney PM, Litzky LA, Panettieri RA., Jr A pilot study of the feasibility of confocal endomicroscopy for examination of the human airway. J Bronchology Interv Pulmonol 17: 126–130, April 2010 [PubMed] [Google Scholar]
 98. Nadel JA, Tierney DF. Effect of a previous deep inspiration on airway resistance in man. J Appl Physiol 16: 717–719, 1961 [PubMed] [Google Scholar]
 99. Nair P, Pizzichini MM, Kjarsgaard M, Inman MD, Efthimiadis A, Pizzichini E, Hargreave FE, O’Byrne PM. Mepolizumab for prednisone-dependent asthma with sputum eosinophilia. N Engl J Med 360: 985–993, 2009 [PubMed] [Google Scholar]
 100. Niimi A, Matsumoto H, Amitani R, Nakano Y, Mishima M, Minakuchi M, Nishimura K, Itoh H, Izumi T. Airway wall thickness in asthma assessed by computed tomography. Relation to clinical indices. Am J Respir Crit Care Med 162: 1518–1523, 2000 [PubMed] [Google Scholar]
 101. Oliphant CJ, Barlow JL, McKenzie AN. Insights into the initiation of type 2 immune responses. Immunology 134: 378–385, 2011 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 102. Oliver MN, Fabry B, Marinkovic A, Mijailovich SM, Butler JP, Fredberg JJ. Airway hyperresponsiveness, remodeling, and smooth muscle mass: right answer, wrong reason? Am J Respir Cell Mol Biol 37: 264–272, 2007 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 103. Panettieri RA, Jr, Goldie RG, Rigby PJ, Eszterhas AJ, Hay DW. Endothelin-1-induced potentiation of human airway smooth muscle proliferation: an ETA receptor-mediated phenomenon. Br J Pharmacol 118: 191–197, 1996 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 104. Panettieri RA, Tan EM, Ciocca V, Luttmann MA, Leonard TB, Hay DW. Effects of LTD4 on human airway smooth muscle cell proliferation, matrix expression, and contraction in vitro: differential sensitivity to cysteinyl leukotriene receptor antagonists. Am J Respir Cell Mol Biol 19: 453–461, 1998 [PubMed] [Google Scholar]
 105. Panettieri RA, Yadvish PA, Kelly AM, Rubinstein NA, Kotlikoff MI. Histamine stimulates proliferation of airway smooth muscle and induces c-fos expression. Am J Physiol Lung Cell Mol Physiol 259: L365–L371, 1990 [PubMed] [Google Scholar]
 106. Pavord ID, Korn S, Howarth P, Bleecker ER, Buhl R, Keene ON, Ortega H, Chanez P. Mepolizumab for severe eosinophilic asthma (DREAM): a multicentre, double-blind, placebo-controlled trial. Lancet 380: 651–659, 2012 [PubMed] [Google Scholar]
 107. Peng Q, Matsuda T, Hirst SJ. Signaling pathways regulating interleukin-13-stimulated chemokine release from airway smooth muscle. Am J Respir Crit Care Med 169: 596–603, 2004 [PubMed] [Google Scholar]
 108. Polosa R, Casale T. Monoclonal antibodies for chronic refractory asthma and pipeline developments. Drug Discov Today 17: 591–599, 2012 [PubMed] [Google Scholar]
 109. Prussin C, Metcalfe DD. 4.IgE, mast cells, basophils, eosinophils. J Allergy Clin Immunol 111: S486–S494, 2003 [PubMed] [Google Scholar]
 110. Ramos-Barbon D, Fraga-Iriso R, Brienza NS, Montero-Martinez C, Verea-Hernando H, Olivenstein R, Lemiere C, Ernst P, Hamid QA, Martin JG. T Cells localize with proliferating smooth muscle alpha-actin+ cell compartments in asthma. Am J Respir Crit Care Med 182: 317–324, 2010 [PubMed] [Google Scholar]
 111. Redington AE, Madden J, Frew AJ, Djukanovic R, Roche WR, Holgate ST, Howarth PH. Transforming growth factor-beta 1 in asthma. Measurement in bronchoalveolar lavage fluid. Am J Respir Crit Care Med 156: 642–647, 1997 [PubMed] [Google Scholar]
 112. Regamey N, Ochs M, Hilliard TN, Muhlfeld C, Cornish N, Fleming L, Saglani S, Alton EW, Bush A, Jeffery PK, Davies JC. Increased airway smooth muscle mass in children with asthma, cystic fibrosis, and non-cystic fibrosis bronchiectasis. Am J Respir Crit Care Med 177: 837–843, 2008 [PubMed] [Google Scholar]
 113. Reihsaus E, Innis M, MacIntyre N, Liggett SB. Mutations in the gene encoding for the beta 2-adrenergic receptor in normal and asthmatic subjects. Am J Respir Cell Mol Biol 8: 334–339, 1993 [PubMed] [Google Scholar]
 114. Risse PA, Jo T, Suarez F, Hirota N, Tolloczko B, Ferraro P, Grutter P, Martin JG. Interleukin-13 inhibits proliferation and enhances contractility of human airway smooth muscle cells without change in contractile phenotype. Am J Physiol Lung Cell Mol Physiol 300: L958–L966, 2011 [PubMed] [Google Scholar]
 115. Robinson DS. The role of the T cell in asthma. J Allergy Clin Immunol 126: 1081–1093, 2010 [PubMed] [Google Scholar]
 116. Roth M, Johnson PR, Borger P, Bihl MP, Rudiger JJ, King GG, Ge Q, Hostettler K, Burgess JK, Black JL, Tamm M. Dysfunctional interaction of C/EBPalpha and the glucocorticoid receptor in asthmatic bronchial smooth-muscle cells. N Engl J Med 351: 560–574, 2004 [PubMed] [Google Scholar]
 117. Roy SG, Nozaki Y, Phan SH. Regulation of alpha-smooth muscle actin gene expression in myofibroblast differentiation from rat lung fibroblasts. Int J Biochem Cell Biol 33: 723–734, 2001 [PubMed] [Google Scholar]
 118. Sagara H, Okada T, Okumura K, Ogawa H, Ra C, Fukuda T, Nakao A. Activation of TGF-beta/Smad2 signaling is associated with airway remodeling in asthma. J Allergy Clin Immunol 110: 249–254, 2002 [PubMed] [Google Scholar]
 119. Sannohe S, Adachi T, Hamada K, Honda K, Yamada Y, Saito N, Cui CH, Kayaba H, Ishikawa K, Chihara J. Upregulated response to chemokines in oxidative metabolism of eosinophils in asthma and allergic rhinitis. Eur Respir J 21: 925–931, 2003 [PubMed] [Google Scholar]
 120. Saunders R, Siddiqui S, Kaur D, Doe C, Sutcliffe A, Hollins F, Bradding P, Wardlaw A, Brightling CE. Fibrocyte localization to the airway smooth muscle is a feature of asthma. J Allergy Clin Immunol 123: 376–384, 2009 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 121. Schaafsma D, Bos IS, Zuidhof AB, Zaagsma J, Meurs H. Inhalation of the Rho-kinase inhibitor Y-27632 reverses allergen-induced airway hyperresponsiveness after the early and late asthmatic reaction. Respir Res 7: 121, 2006 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 122. Schaafsma D, Bos IS, Zuidhof AB, Zaagsma J, Meurs H. The inhaled Rho kinase inhibitor Y-27632 protects against allergen-induced acute bronchoconstriction, airway hyperresponsiveness, and inflammation. Am J Physiol Lung Cell Mol Physiol 295: L214–L219, 2008 [PubMed] [Google Scholar]
 123. Schaafsma D, Gosens R, Bos IS, Meurs H, Zaagsma J, Nelemans SA. Allergic sensitization enhances the contribution of Rho-kinase to airway smooth muscle contraction. Br J Pharmacol 143: 477–484, 2004 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 124. Schaafsma D, Gosens R, Zaagsma J, Halayko AJ, Meurs H. Rho kinase inhibitors: a novel therapeutical intervention in asthma? Eur J Pharmacol 585: 398–406, 2008 [PubMed] [Google Scholar]
 125. Seow CY, Fredberg JJ. Emergence of airway smooth muscle functions related to structural malleability. J Appl Physiol 110: 1130–1135, 2011 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 126. Shirtcliffe P, Weatherall M, Travers J, Beasley R. The multiple dimensions of airways disease: targeting treatment to clinical phenotypes. Curr Opin Pulm Med 17: 72–78, 2011 [PubMed] [Google Scholar]
 127. Skloot G, Permutt S, Togias A. Airway hyperresponsiveness in asthma: a problem of limited smooth muscle relaxation with inspiration. J Clin Invest 96: 2393–2403, 1995 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 128. Small KM, McGraw DW, Liggett SB. Pharmacology and physiology of human adrenergic receptor polymorphisms. Ann Rev Pharmacol Toxicol 43: 381–411, 2003 [PubMed] [Google Scholar]
 129. Solway J, Irvin CG. Airway smooth muscle as a target for asthma therapy. N Engl J Med 356: 1367–1369, 2007 [PubMed] [Google Scholar]
 130. Strunk RC, Bloomberg GR. Omalizumab for asthma. N Engl J Med 354: 2689–2695, 2006 [PubMed] [Google Scholar]
 131. Sturrock A, Huecksteadt TP, Norman K, Sanders K, Murphy TM, Chitano P, Wilson K, Hoidal JR, Kennedy TP. Nox4 mediates TGF-beta1-induced retinoblastoma protein phosphorylation, proliferation, and hypertrophy in human airway smooth muscle cells. Am J Physiol Lung Cell Mol Physiol 292: L1543–L1555, 2007 [PubMed] [Google Scholar]
 132. Sugimoto K, Kudo M, Sundaram A, Ren X, Huang K, Bernstein X, Wang Y, Raymond WW, Erle DJ, Abrink M, Caughey GH, Huang X, Sheppard D. The alphavbeta6 integrin modulates airway hyperresponsiveness in mice by regulating intraepithelial mast cells. J Clin Invest 122: 748–758, 2012 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 133. Tatler AL, John AE, Jolly L, Habgood A, Porte J, Brightling C, Knox AJ, Pang L, Sheppard D, Huang X, Jenkins G. Integrin alphavbeta5-mediated TGF-beta activation by airway smooth muscle cells in asthma. J Immunol 187: 6094–6107, 2011 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 134. Teran LM, Carroll MP, Shute JK, Holgate ST. Interleukin 5 release into asthmatic airways 4 and 24 hours after endobronchial allergen challenge: its relationship with eosinophil recruitment. Cytokine 11: 518–522, 1999 [PubMed] [Google Scholar]
 135. Thiberville L, Moreno-Swirc S, Vercauteren T, Peltier E, Cave C, Bourg Heckly G. In vivo imaging of the bronchial wall microstructure using fibered confocal fluorescence microscopy. Am J Respir Crit Care Med 175: 22–31, 2007 [PubMed] [Google Scholar]
 136. Torrego A, Hew M, Oates T, Sukkar M, Fan Chung K. Expression and activation of TGF-beta isoforms in acute allergen-induced remodelling in asthma. Thorax 62: 307–313, 2007 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 137. Van Eerdewegh P, Little RD, Dupuis J, Del Mastro RG, Falls K, Simon J, Torrey D, Pandit S, McKenny J, Braunschweiger K, Walsh A, Liu Z, Hayward B, Folz C, Manning SP, Bawa A, Saracino L, Thackston M, Benchekroun Y, Capparell N, Wang M, Adair R, Feng Y, Dubois J, FitzGerald MG, Huang H, Gibson R, Allen KM, Pedan A, Danzig MR, Umland SP, Egan RW, Cuss FM, Rorke S, Clough JB, Holloway JW, Holgate ST, Keith TP. Association of the ADAM33 gene with asthma and bronchial hyperresponsiveness. Nature 418: 426–430, 2002 [PubMed] [Google Scholar]
 138. Van Schoor J, Joos GF, Pauwels RA. Indirect bronchial hyperresponsiveness in asthma: mechanisms, pharmacology and implications for clinical research. Eur Respir J 16: 514–533, 2000 [PubMed] [Google Scholar]
 139. Veler H, Hu A, Fatma S, Grunstein JS, DeStephan CM, Campbell D, Orange JS, Grunstein MM. Superantigen presentation by airway smooth muscle to CD4+ T lymphocytes elicits reciprocal proasthmatic changes in airway function. J Immunol 178: 3627–3636, 2007 [PubMed] [Google Scholar]

139a. Wagner PD. Physiology in Medicine—Déjà vu all over again. J Appl Physiol; doi:10.1152/japplphysiol.00028.2013 [PubMed] [Google Scholar]

 1. Wahidi MM, Kraft M. Bronchial thermoplasty for severe asthma. Am J Respir Crit Care Med 185: 709–714, 2012 [PubMed] [Google Scholar]
 2. Walter DM, McIntire JJ, Berry G, McKenzie AN, Donaldson DD, DeKruyff RH, Umetsu DT. Critical role for IL-13 in the development of allergen-induced airway hyperreactivity. J Immunol 167: 4668–4675, 2001 [PubMed] [Google Scholar]
 3. Wang CH, Huang CD, Lin HC, Lee KY, Lin SM, Liu CY, Huang KH, Ko YS, Chung KF, Kuo HP. Increased circulating fibrocytes in asthma with chronic airflow obstruction. Am J Respir Crit Care Med 178: 583–591, 2008 [PubMed] [Google Scholar]
 4. Wechsler ME, Lehman E, Lazarus SC, Lemanske RF, Jr, Boushey HA, Deykin A, Fahy JV, Sorkness CA, Chinchilli VM, Craig TJ, DiMango E, Kraft M, Leone F, Martin RJ, Peters SP, Szefler SJ, Liu W, Israel E. beta-Adrenergic receptor polymorphisms and response to salmeterol. Am J Respir Crit Care Med 173: 519–526, 2006 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 5. Wills-Karp M, Luyimbazi J, Xu X, Schofield B, Neben TY, Karp CL, Donaldson DD. Interleukin-13: central mediator of allergic asthma. Science 282: 2258–2261, 1998 [PubMed] [Google Scholar]
 6. Woodruff PG, Dolganov GM, Ferrando RE, Donnelly S, Hays SR, Solberg OD, Carter R, Wong HH, Cadbury PS, Fahy JV. Hyperplasia of smooth muscle in mild to moderate asthma without changes in cell size or gene expression. Am J Respir Crit Care Med 169: 1001–1006, 2004 [PubMed] [Google Scholar]
 7. Woodruff PG, Modrek B, Choy DF, Jia G, Abbas AR, Ellwanger A, Koth LL, Arron JR, Fahy JV. T-helper type 2-driven inflammation defines major subphenotypes of asthma. Am J Respir Crit Care Med 180: 388–395, 2009 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 8. Xie M, Liu XS, Xu YJ, Zhang ZX, Bai J, Ni W, Chen SX. ERK1/2 signaling pathway modulates the airway smooth muscle cell phenotype in the rat model of chronic asthma. Respiration 74: 680–690, 2007 [PubMed] [Google Scholar]
 9. Xue Z, Yu Y, Gao H, Gunst SJ, Tepper RS. Chronic continuous positive airway pressure (CPAP) reduces airway reactivity in vivo in an allergen-induced rabbit model of asthma. J Appl Physiol 111: 353–357, 2011 [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
 10. Xue Z, Zhang L, Liu Y, Gunst SJ, Tepper RS. Chronic inflation of ferret lungs with CPAP reduces airway smooth muscle contractility in vivo and in vitro. J Appl Physiol 104: 610–615, 2008 [PubMed] [Google Scholar]
 11. Yang W, Kaur D, Okayama Y, Ito A, Wardlaw AJ, Brightling CE, Bradding P. Human lung mast cells adhere to human airway smooth muscle, in part, via tumor suppressor in lung cancer-1. J Immunol 176: 1238–1243, 2006 [PubMed] [Google Scholar]

Nettle extract (Urtica dioica) affects key receptors and enzymes associated with allergic rhinitis

B Roschek Jr, RC Fink, M McMichael… – … Journal Devoted to …, 2009 – Wiley Online Library

… 20–40 mesh and the ground nettle leaf was extracted with HPLC grade water (Sigma-Aldrich,
St Louis … DART TOF-MS chemical characterization of Urtica dioica … The nettle extract shows both
H1-receptor antagonism (competition of normal ligand binding) and negative agonism

 

Pharmacokinetic analysis of anti-allergy and anti-inflammation bioactives in a nettle (Urtica dioica) extract

S Ayers, B Roschek Jr, JM Williams… – Online Journal of …, 2008 – researchgate.net

… (2009) demonstrated that a proprietary nettle leaf extract possessed … parameters of nicotinamide,
adenine, synephrine, and osthole after ingestion of a single 100 mg Urtica dioica lozenge … reached
a Cmax of 11.0 nmol L -1 within 20 minutes of ingestion of the nettle lozenges …

 

academicjournals.org

Phytochemistry and pharmacologic properties of Urtica dioica L.

J Asgarpanah, R Mohajerani – Journal of Medicinal Plants …, 2012 – academicjournals.org

… Leaf extracts from U. dioica acts by switching Th1 derived responses to Th2 … dioica leaves also
caused significant inhibition on ADA activities in prostate tissues from prostate … Ameliorative effects
of stinging nettle (Urtica dioica) on testosterone-induced prostatic hyperplasia in rats …

 

Stinging nettles leaf (Urtica dioica L.): Extraordinary vegetable medicine

R Upton – Journal of Herbal Medicine, 2013 – Elsevier

… Stinging nettles leaf (Urtica dioica L.): Extraordinary vegetable medicine … 1. Introduction.
Stinging nettle herb is a staple among Western herbal practitioners … Its genus name Urtica
is derived from uro, to burn, or urere, meaning to sting (Grieve, 1931) …

 

Fabrication and characterization of zinc acetylacetonate/Urtica Dioica leaves extract complex as an effective organic/inorganic hybrid corrosion inhibitive pigment for …

S AbrishamiR NaderiB Ramezanzadeh – Applied Surface Science, 2018 – Elsevier

… The Urtica Dioica (UD) leaves were harvested … mixing on a magnetic heater-stirrer at 70 °C for
3 h. Afterwards, the extract was filtered 2 times in two steps by passing through filter papers with
fine and ultra-fine mesh, resulting in a uniform extract without UD leaf particulates

The chemical and pharmacological aspects of Urtica

 

G Kavalali – Urtica: therapeutic and nutritional aspects of stinging …, 2003 – books.google.com

… A.(1986) A study on the anticoagulant substance isolated from the leaves of Urtica … in whole blood
of healthy volunteers after oral ingestion of an Urtica dioica leaf extract … W.(2000) Developmental
and Chemical variability of female and male forms of nettle Urtica dioica L.

 

Health effects of quercetin: from antioxidant to nutraceutical

AW Boots, GRMM HaenenA Bast – European journal of pharmacology, 2008 – Elsevier

Quercetin, a member of the flavonoids family, is one of the most prominent dietary
antioxidants. It is ubiquitously present in foods including vegetables, fruit, tea and wine as
well as countless food supplements and is claimed to exert beneficial health effects.

 

Antioxidative and prooxidative effects of quercetin on A549 cells

A Robaszkiewicz, A Balcerczyk… – Cell biology …, 2007 – Wiley Online Library

Quercetin, a common plant polyphenol, has been reported to show both antioxidant and
prooxidant properties. We studied the effects of quercetin on A549 cells in in vitro culture.
We found that low concentrations of the flavonoid stimulated cell proliferation and increased

 

Preparation, physicochemical characterization, and antioxidant effects of quercetin nanoparticles

TH Wu, FL Yen, LT Lin, TR Tsai, CC Lin… – International journal of …, 2008 – Elsevier

The purpose of this study was to develop quercetin-loaded nanoparticles (QUEN) by a
nanoprecipitation technique with Eudragit® E (EE) and polyvinyl alcohol (PVA) as carriers,
and to evaluate the antioxidant effects of quercetin (QU) and of its nanoparticles. The novel …

 

[PDF] nature.com

Absorption and antioxidant effects of quercetin from onions, in man

GT McAnlis, J McEneny, J Pearce… – European Journal of …, 1999 – nature.com

Objective: To investigate the in vivo effects of quercetin following the ingestion of fried
onions. Design: Five healthy volunteers, three males and two females aged between 25 and
39 y, ingested 225 g of fried onions after an overnight fast and peripheral venous blood was …

 

[HTML] hindawi.com

[HTML] Antioxidant effects of quercetin and catechin encapsulated into PLGA nanoparticles

H Pool, D Quintanar, JD Figueroa… – Journal of …, 2012 – hindawi.com

Polymeric nanoparticles (PLGA) have been developed for the encapsulation and controlled
release of quercetin and catechin. Nanoparticles were fabricated using a solvent
displacement method. Physicochemical properties were measured by light scattering …

 

[PDF] ejgm.co.uk

[PDF] Protective effects of quercetin, a flavonoid antioxidant, in absolute ethanol-induced acute gastric ulcer

Ö Coşkun, M Kanter, F Armutçu, K Çetin, B Kaybolmaz… – Eur J Gen Med, 2004 – ejgm.co.uk

Free radicals have been reported to be responsible for many ailments including
gastroduodenal ulcers. Recent studies demonstrated that quercetin (QE) has an antioxidant
effects on injuries caused by various toxic agents in different experimental models. In our …

 

[PDF] semanticscholar.org

The antioxidant effects of quercetin metabolites on the prevention of high glucose-induced apoptosis of human umbilical vein endothelial cells

CL Chao, YC Hou, PDL Chao, CS Weng… – British journal of …, 2008 – cambridge.org

Diabetes mellitus is an important risk factor for CVD. A previous study showed that high
glucose induced the apoptosis of human umbilical vein endothelial cells (HUVEC) via the
sequential activation of reactive oxygen species, Jun N-terminal kinase (JNK) and caspase …

 

Health effects of quercetin: from antioxidant to nutraceutical

AW Boots, GRMM HaenenA Bast – European journal of pharmacology, 2008 – Elsevier

Quercetin, a member of the flavonoids family, is one of the most prominent dietary
antioxidants. It is ubiquitously present in foods including vegetables, fruit, tea and wine as
well as countless food supplements and is claimed to exert beneficial health effects. This …

 

[PDF] iiarjournals.orgFree from Publisher

Antioxidant effects of quercetin and coenzyme Q10 in mini organ cultures of human nasal mucosa cells

M Reiter, K Rupp, P Baumeister, S Zieger… – Anticancer …, 2009 – ar.iiarjournals.org

Background: Oxidative DNA damage is a known risk factor of head and neck cancer.
Antioxidants, such as coenzyme Q10 (CoQ10) and quercetin, a member of flavonoids
present in red wine and tea, are thought to play a significant role in protecting cells from

 

Natural Allergy Prevention & Management| Supplements For Allergies

B Baldwin-Lien – vitalnutrients.net

… & Immunology Research concluded that Vitamin C also exerts an anti-inflammatory effect by
suppressing … In vitro studies measured the effects of quercetin on nasal epithelial cells of patients
with … Antihistamine effect of supplemental ascorbic acid and neutrophil chemotaxis

Bromelain-induced edema in the rat paw and effects of drugs Bromelain-induced edema in …
mefenamic acid, timegadine, and benoxaprofen), except aspirin, exerted no effect on … Antihistamine,
antiserotonin, and diuretic agents did not affect the bromelain-induced …

 

[HTML] unisciencegroup.com

[HTML] Treating Allergies Naturally Nothing To Sneeze At

B Jenkins – unisciencegroup.com

… Bromelain is a protein-digesting enzyme that also reduces sinus inflammation … allergies naturally
is this: none of the treatments carry the side effects common to … “Antihistamine effect of supplemental
ascorbic acid and neutrophil chemotaxis.” Journal of the American College of …

 

[HTML] unisciencegroup.com

[HTML] Seasonal Allergies Pitch The Hay

B Jenkins – unisciencegroup.com

… The effect is similar to that of steroids, but without the potentially dangerous side effects.
Unfortunately, there are a couple of drawbacks to bromelain … Quercetin, a bioflavonoid found
in many vegetables and fruits, acts like an antihistamine by relieving allergy symptoms …

 

[HTML] evahillnutrition.com

[HTML] Natural Solutions for Hay Fever

E Hill – evahillnutrition.com

… A Randomized Prospective Double Blind Controlled Trial on Effects of Long-Term Consumption
of … Antiallergic effect of flavonoid glycosides obtained from Mentha piperita L. Biol Pharm Bull.;
25(2):256 … Antihistamine effect of supplemental ascorbic acid and neutrophil chemotaxis

 

 

A Herba-D termékcsalád egészségmegőrzést támogató étrend-kiegészítői nem gyógyszerek, hanem olyan a hagyományos étrend kiegészítésére szolgáló élelmiszerek, amelyek koncentráltan tartalmazzák a tápanyagokat és egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. A Deko-Impex Kft, mint a Herba-D termékcsalád tulajdonosa valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fenti rendeletben foglaltakat, valamint a Gazdasági Versenyhivatal előírásait. Termékeink hatóanyagairól megosztott írásaink a legújabb, szakirodalmi források áttanulmányozása nyomán születnek, kizárólag olvasóink általános, magas szintű ismeretterjesztését kívánják szolgálni az összetevőkkel kapcsolatban. Az információk nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémákra, és nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Ezek a szövegek nem eladásösztönző célból készülnek és nem ösztönöznek a termékeink megvásárlására és nem értelmezhetőek orvosi tanácsként, nem kívánnak javaslatok lenni konkrét tünetek kezelésére. Ha vásárlóink ismételt vásárlásaikkal megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a Herba-D termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ezért teszünk meg mindent nap mint nap.

X
0
  0
  Kosár tartalma
  A kosarad üresVissza a shopba
   Kupon beváltása