Címlap » Blog » Tudásbázis » Vitamin, vagy szemét? – Ön tudja mit vesz be?

Vitamin, vagy szemét? – Ön tudja mit vesz be?

Egyre növekszik azok száma, akik valamilyen vitamin készítmény fogyasztásával próbálják megtámogatni a szervezetük védekező képességét. Ugyanakkor egyre hangosabbak azok a vélemények is, akik azt állítják, hogy jó néhány vitamin és étrendkiegészítő fogyasztása egyáltalán nem használ a szervezetünknek, sőt… A kérdés tehát nem elhanyagolható, hiszen az egészségünk a tét.

Ami nem hasznos a szervezetének, azt is bevenné?

Ha hajlandóak vagyunk egy kicsit megvizsgálni ezeket a szereket mielőtt bevennénk, gyakran már előre megtudhatjuk, hogy van-e értelme megvásárolnunk az adott készítményt. Összeszedtük a három legfontosabb szempontot, amelyek segítségével könnyebben tudunk dönteni a megfelelő készítmények kiválasztásában.

Mit nézzünk meg, mielőtt vitamint megvásárolnánk?

1) Szintetikus vagy természetes?

Sok vitamin készítmény szintetikus vitaminokból készül. Ezek a mesterségesen előállított vegyi anyagok, sokkal kevésbé hasznosulnak a szervezetünkben, mint a természetes hatóanyagú vitamin készítmények. Ezért ha lehet, nézzen utána, hogy a bevételre szánt vitaminon fel van-e tüntetve az, hogy természetes anyagokból készült-e!

A cikk folytatódik, kattintson a “Tovább olvasom” gombra.

Tovább olvasom
2017-12-20T18:54:26+00:00